Skip to main content

Anette


Indehaver af Blitz Foto, Anette Damgaard, fotograferer mennesker. I alle afskygninger. I alle sammenhænge. Det har bragt hende vidt omkring, og gennem sine 15 år har hun blitzet alt fra Nørrebros rødder til Hellerups rollinger.
Netop rollingerne – børnene – er den store passion, og der hvor det hele begyndte. Hjemme i stuen med sine egne børn fandt Anette sit eget talent for at forevige de mindste børns personlighed. Og billederne viser livsglæde i sin reneste form.

Selvom Anettes evige passion er børnene, fylder hun sin hverdag med mange andre fotografiske udfordringer. Som selvlært fotograf har hun udnyttet sin faglige frihed til fulde, og knipser brudepar, familier, reklamebilleder, modelbilleder, boudoir og meget, meget mere.
Men netop den store faglige bredde, og den kunstneriske frihed, som Anette tager sig, giver udtryksfulde fotografier, der prenter sig ind på nethinden. Friheden ved ikke oprindeligt at være udstyret med en fotografisk uddannelse opvejes af den upåvirkede kreativitet, som dog er suppleret med talrige tekniske kurser, der ikke efterlader nogen mangler i den dimension af fotografiet.

Anette Damgaard har siden sine første professionelle fotografier taget udgangspunkt i det smukke – essensen i fotografiet. Sidenhen er teknikken kommet på plads, og tilsammen giver det en kombination, der giver kvalitetsbilleder, som er svære at matche. Det bevidner også de mange medaljer om, som hun har modtaget i forbindelse med en række fotokonkurrencer gennem de seneste år.